Om Allan i Indien

rismark ved MysoreI bloggen “Allan i Indien” vil jeg med jævne mellemrum fortælle om  mine oplevelser i Indien. Om projektret Bhartiya Leadership School, om uddannelsespolitik, om indisk kultur og samfund.

Bloggen henvender sig til venner, bekendte, tidligere kollegere og andre I Danmark,der kan være interesseret at høre om mine oplevelser i Indien.

Når jeg – igen – skal starte forfra med at etablere en skole – og ikke mindst når jeg skal gøre det i et land, hvor jeg samtidig skal tilegne mig dets kultur – er det naturligt og nødvendigt at stille en række helt fundamentale spørgsmål om, hvad formålet er med at drive skole i det 21. århundrede, hvad det er for borgere skolen skal medvirke til at danne og uddanne, og med hvilke metoder det skal gøres, om der er forskel på at gøre det i Indien i forhold til Danmark. I denne blog vil jeg dele en række af de overvejelser jeg gør mig i den forbindelse.

Jeg vil bruge min tid i Indien til at lære store og mangfoldige land at kende. Indimellem vil bloggen blive fyldt med billeder forskellige dele af Indien.

 

At leve i Indien er en meget konfronterende oplevelse. Det er et land med en enorm social ulighed og store social og kulturelle spændinger, et land med en særlig gammel  kultur og historie. Som udlænding og som bosiddende I Bhartiya City er jeg I en særdeles priviligeret situation. Og selv om Bhartiya City ikke er en bydel for de allerigeste, så er det dog et reservat, der er adskilt fra det liv, den store majoritet af inderne lever. Mine oplevelser i Indien vil være præget at, at jeg lever I dette priviligerede miljø og kun på distance får indblik I det liv net store flertal lever.

Som mange ved er jeg efterhånden temmelig synshandicappet. Hvis der forekommer sproglige mærkværdigheder og fejl i denne blog, så er det forklaringen. Jeg vil gerne have et praj på mail, hvis nogen støder på forstyrrende fejl.