Næsten i LEGOland

“Har du været i LEGO-land”, spurgte Carl på 7 år. Det var jeg næsten. Jeg besøgte LEGO Education i Billund for at tale med dem et evt. partnerskab mellem LGO og Bhartiya Leadership School, som jeg er i gang med at udvikle.

Jeg er meget optaget af LEGO’s læringsfilosofi om “Leg og læring. Den passer med de de tanker jeg selv har gjort mig om pædagogikken, specielt i forhold til de yngste elever. Jeg vil gerne indarbejde LEGO’s principper i vores “leadership curriculum”. LEGO’s kreative “konstruktionistiske” tilgang til læring er utrolig vigtig, og de har udarbejdet inspirationsmaterialer som umiddelbart kan anvendes af lærerne.

Vi havde et positivt møde, hvor jeg – udover at blive præsenteret for LEGO Education – blev hensat til min barndoms leg med LEGO-klodser. Jeg afprøvede simple versioner af de aktiviteter, som elever kan blive udsat for.

Jeg tror, vi kan tale os frem til et partnerskab, hvor vi får adgang til LEGO’s produkter, får inspiration til indretning af undervisningsmiljøer, samarbejder om curriculum-udvikling og uddannelse af lærere, og hvor LEGO får en model-skole i Indien, der kan bane vejen til det indiske uddannelsesmarked, og som kan være med til at udvikle og afprøve nye læringsaktiviteter.

img_1252-1Jeg fik også mulighed for at se LEGO Foundations nye kontorbygning tegnet af C.F. Møller. En fatastisk smuk bygning, beklædt med træ overalt og med, masser af planter og  arealer til mange forskellige aktiviteter. Et virkelig dejligt sted at opholde sig og arbejde. En kontorbygning indrettet for mennesker, der skal være kreative.

På turen til Danmark deltog jeg i min VL-gruppes temadag om innovation i Århus og sociale arrangement med gin-smagning i Njord. Og jeg var med til at fejre Billys 7-års fødselsdag. Inden jeg tog tilbage til Bangalore, kunne jeg lige nå at besøge Kit, der desværre er alvorligt syg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s